Bijzondere stichtingen

 

 

Er zijn een paar bijzondere stichtingen in Nederland die werken met proffesionele fotografen die zich belangeloos inzetten om kindjes die te vroeg geboren zijn, ziek, terminaal of overleden zijn te fotograferen.

Zij maken een mooie fotoreportage die al snel van een onschatbare waarde blijkt te zijn.

Ouders betalen hier niets voor...

Onderstaand stellen wij 4 van deze bijzondere stichtingen voor aan jullie, neem zeker contact met een stichting op als jullie daar behoefte aan hebben.

 

 

 

 

 

Stichting Early Birds voor kindjes vanaf een paar weken zwangerschap.

 

De eerste tijd met je kindje is heel bijzonder. Maar als je kindje nu veel te vroeg op de wereld komt. Dan is het ook een heel heftige tijd.

Je brengt de eerste weken of zelfs langer door in het ziekenhuis, alles gaat langs je heen, je hebt veel zorgen. Je kindje ligt in de couveuse en moet groeien.

In deze periode kan een prachtige fotoreportage een lichtpuntje zijn, een onderdeel van verwerking als jullie later thuis zijn maar bovenal een mooie herinnering! 

Stichting Earlybirds legt met alle zorg, liefde & respect jullie kindje vast op de foto. Zolang de conditie van je kindje het toelaat.

Stichting Earlybirds zet zich in voor kindjes die minimaal 3 weken in het ziekenhuis verblijven. We begrijpen dat je nooit vooraf kunt inschatten hoe lang je kindje in het ziekenhuis verblijft. Meld je kindje dus gerust kort na de geboorte vast aan zodat we een beschikbare fotograaf kunnen vinden.

Kindjes die extreem prematuur worden geboren hebben voorrang op een reportage. 

Door alle donaties die wij krijgen kunnen wij de reportages geheel kosteloos aanbieden. Je ontvangt minimaal 20 en maximaal 50 foto’s in hoge resolutie digitaal.

Stichting Early Birds is elke dag bereikbaar tussen 12 en 16 uur op tel. nr. 06-57327148.

 

 

 

Stichting Make a Memory voor ernstig zieke, terminale of overleden kindjes vanaf 23 weken zwangerschap...

 

Stichting Make a Memory fotografeert op verzoek van ouders en via bemiddeling van zorgprofessionals ernstig zieke, terminale en overleden kinderen in de leeftijd van 23 weken (zwangerschap) tot en met zeventien jaar.  

Met een netwerk van 140 professionele fotografen worden thuis of in het ziekenhuis foto’s gemaakt. De ouders ontvangen kort daarna een boekje met vijf afdrukken en een usb stick met alle foto’s in hoge resolutie.

De foto’s  bieden de ouders troost en een blijvende herinnering en kunnen wezenlijk helpen bij de verwerking van het verlies.

Voor de ouders zijn er geen kosten verbonden aan het ontvangen van foto’s van Make a Memory. 

Make a Memory is dag en nacht bereikbaar en streeft naar een dagelijkse 24-uurs inzetbaarheid van fotografen.

Stichting Make a Memory is bereikbaar 24/7 op tel.nr. 06-53399244.

 

 

 

Stichting Still voor prematuur geboren kindjes tot groter...

 

Stichting Still heeft een team van c.a. 45 professionele fotografen die zich met liefde inzetten in ALLE ziekenhuizen in Nederland. .

Wanneer er bij ons een spoedaanvraag binnenkomt, bellen wij direct de dichtstbijzijnde fotografen (straal van 40km). Wanneer deze niet direct weg kunnen dan kan het zijn dat er een fotograaf uit een andere regio naar jullie toekomt, ons streven is om binnen een half uur na oproep een fotograaf op locatie te hebben maar soms duurt het wat langer.

Wanneer de fotograaf ter plaatse is zal deze een reportage maken van jullie samen als gezin. Wanneer “de rust” is teruggekeerd op de kamer kan er tijd genomen worden om detailfoto’s van jullie kindje te maken en mogen jullie wanneer er nog wensen zijn deze bespreken met de fotograaf. 

Stichting Still is voor dringende aanvragen 24\7 bereikbaar op het nummer 0633369697, via WhatsApp volgt de coördinator alleen bevallingen, heb je dus een minder dringende vraag stel deze dan niet via WhatsApp, maar mail dan naar info@stichtingstill.nl 

 

 

 

AYA Memoriam Foundation voor prematuur geboren kindjes en groter...

De visie van Aya Memoriam Foundation is: 

"Hoe klein ook, iedereen heeft het recht om herinnerd te worden".
Doel van de Foundation: Het bijdrage aan en het bijstaan in het proces van rouw en verlies bij iedereen die een kindje verwacht dat stil geboren wordt, dan wel bij het overlijden van pasgeboren kinderen en bij kinderen met een verwachte korte levensduur en waarbij de zwangerschap wordt afgebroken. 
Aya Memoriam Foundation doet dit d.m.v. het vastleggen van herinneringen door het belangeloos en kosteloos aanbieden van fotografie en het aanbieden van informatie.

Tel. 0640979294. Mail: